LIPSTICKPLANT

Hordijk Plants is uniek in de kweek van Aeschynanthus ofwel de Lipstickplant.

 

Welkom op de website van Hordijk Plants.
Hordijk Plants is een potplantenkwekerij gespecialiseerd in het kweken van hangplanten. De kwekerij heeft een oppervlakte van 36.000 m2. Het bedrijf is volledig ingericht voor het kweken van Aeschynanthus (lipstickplant).

Productieproces
Onze kassen zijn energiezuinig ingericht. Alle afdelingen zijn ingericht met meerdere isolatie schermen.

Keurmerken
Ons bedrijf is uiteraard MPS-A, MPS-GAP en MPS-SQ gecertificeerd.  Alle door Kwekerij Bert Schouten geleverde planten worden via de Nederlandse veilingen afgezet en zijn herkenbaar aan het BS logo op het steeketiket.

TOEPASSING

Natuurlijk is Aeschynanthus een hangplant en als zodanig te gebruiken. Vroeger werden veel planten opgehangen, maar tegenwoordig worden de planten vaak in een hoge vaaspot gezet. Er zijn hiervoor oneindig veel mogelijkheden. In elk tuincentrum of bloemenwinkel is een assortiment hoge vaaspotten te vinden waar deze plant in past. Denk daarbij aan potten met verschillende hoogte, vorm, kleur; kunststof of keramiek. Onze Aeschynanthus zit al in een pot welke goed in deze overpot past. Verder zijn er heel veel mogelijkheden om de Aeschynanthus op een creatieve manier te plaatsen.